Direct bezwaar maken door een gespecialiseerde advocaat

Juridische bijstand met rechtsbijstandsverzekering

Ook als u verzekerd bent voor rechtsbijstand, kunt u gebruik maken van de gespecialiseerde advocaten van Bezwaardesk.nl voor het opstellen van een bezwaarschrift of een beroepschrift. Of dat in uw geval ook zo is, hangt af van uw polisvoorwaarden. Bij de meeste rechtsbijstandsverzekeraars (zoals DAS, ARAG, Unive, SRK) staat dan in de voorwaarden aangevinkt "werk en inkomen". De kosten van de advocaten van Bezwaardesk.nl voor het maken van bezwaar of het instellen van beroep, zullen dan door uw verzekeraar worden vergoed.

Overigens zullen rechtsbijstandverzekeraars liever willen dat één van hun eigen juristen (geen advocaten!) uw zaak behartigt en zullen ook proberen u daartoe over te halen. Een externe advocaat gaat immers tenslotte ten koste van het verdienmodel. U hebt echter volgens het Europese Hof van Justitie recht op een zelf gekozen advocaat die uw belangen behartigt en niet in zo weinig mogelijk tijd de zaak wil afronden.

Indien u meer informatie wilt, kunt u vrijblijvend het contactformulier invullen.

Meer informatie of direct bezwaar laten maken

Door het invullen van het contactformulier kunt u geheel vrijblijvend een vraag stellen aan één van onze specialisten. U hoeft dan alleen uw contactgegevens in te vullen en uw vraag te stellen.

Als het u al geheel duidelijk is en u weet zeker dat u door één van onze advocaten bezwaar wilt laten maken, dan vult u alle velden in. Als bijlage stuurt u dan een scan of goede foto mee van het besluit waar u tegen in bezwaar wilt. Als het gaat om een beroep, stuurt u de beslissing op bezwaar mee.

Een advocaat zal binnen 24 uur contact met u opnemen. Na het gesprek met u wordt een zogenaamd pro-forma bezwaar- (respectievelijk beroeps-) schrift opgesteld waarin uw dossier opgevraagd wordt bij het desbetreffende bestuursorgaan (bijvoorbeeld bij de gemeente of het UWV) en daarnaast om een extra termijn wordt gevraagd voor de aanvulling van de gronden van het bezwaar (of beroep). Uw dossier wordt doorgaans binnen 1 á 2 weken door het bestuursorgaan opgestuurd aan uw advocaat. Zodra het dossier binnen is, zal uw advocaat hiervan een scan naar u toesturen. U kunt dan uw commentaar geven op de feiten die in het dossier staan en uw advocaat gaat kijken of het bestuursorgaan zich aan de wet, het eigen beleid en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur heeft gehouden. Samen met uw verhaal zal uw advocaat dan de gronden van het bezwaar aanvullen.