Direct bezwaar maken door een gespecialiseerde advocaat

Andere mogelijkheden van financiering

Ook indien u niet voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt en ook geen rechtsbijstandsverzekering hebt, kunt u de advocaten van Bezwaardesk.nl inschakelen voor het opstellen en indienen van een bezwaarschrift of het instellen van beroep. In dat geval zult u echter wel zelf de kosten moeten dragen.

De meeste bij Bezwaardesk.nl aangesloten advocaten rekenen voor particulieren een gereduceerd uurtarief en kunnen ook een vaste prijsafspraak maken, indien u dat wenst.

Overigens krijgt u (een gedeelte van) de gemaakte kosten vergoed van het bestuursorgaan als uw bezwaar gegrond wordt verklaard. Dat geldt ook als uw zaak in eerste instantie ongegrond is verklaard, maar u later in beroep bij de rechter alsnog gelijk krijgt.

Indien u meer informatie wilt over tarieven en prijsafspraken, kunt u vrijblijvend het contactformulier invullen.

Meer informatie of direct bezwaar laten maken

Door het invullen van het contactformulier kunt u geheel vrijblijvend een vraag stellen aan één van onze specialisten. U hoeft dan alleen uw contactgegevens in te vullen en uw vraag te stellen.

Als het u al geheel duidelijk is en u weet zeker dat u door één van onze advocaten bezwaar wilt laten maken, dan vult u alle velden in. Als bijlage stuurt u dan een scan of goede foto mee van het besluit waar u tegen in bezwaar wilt. Als het gaat om een beroep, stuurt u de beslissing op bezwaar mee.

Een advocaat zal binnen 24 uur contact met u opnemen. Na het gesprek met u wordt een zogenaamd pro-forma bezwaar- (respectievelijk beroeps-) schrift opgesteld waarin uw dossier opgevraagd wordt bij het desbetreffende bestuursorgaan (bijvoorbeeld bij de gemeente of het UWV) en daarnaast om een extra termijn wordt gevraagd voor de aanvulling van de gronden van het bezwaar (of beroep). Uw dossier wordt doorgaans binnen 1 á 2 weken door het bestuursorgaan opgestuurd aan uw advocaat. Zodra het dossier binnen is, zal uw advocaat hiervan een scan naar u toesturen. U kunt dan uw commentaar geven op de feiten die in het dossier staan en uw advocaat gaat kijken of het bestuursorgaan zich aan de wet, het eigen beleid en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur heeft gehouden. Samen met uw verhaal zal uw advocaat dan de gronden van het bezwaar aanvullen.